Stel je voor …

Je hotelverhaal verdient ’n update, de ziel is eruit. Je guest reviews op booking.com en Google zijn mager. Je hotel mist een verhaal met betekenis?

Biedt je hotel geen verhaal met betekenis, dan mis je boekingen. Je beoogde gasten gaan slapen bij de concurrent. Ontbreekt er een eco-label op je voordeur? Je wordt ingehaald door de harde realiteit van duurzaam toerisme. Het hotel wordt langzaam maar zeker vergeten. Waardoor je bezetting en omzet dalen.

Jij wilt je hotel top-of-heart houden. Omzet groen? Ik help je!

Stuur me een e-mail met je wensen en verwachtingen.

In een gesprek onthul ik hoe je een duurzaam en kloppend verhaal voor je hotel krijgt. En hoe betrekkelijk weinig tijd dat kost. Binnenkort kan jouw hotel 9+ reviews ontvangen. Je behoudt boekingen. En je bezettingsgraad en omzet blijven op orde.

En jij? Jij blijft het leukste doen: gasten een onvergetelijke 9+ ervaring geven.

Een goed verhaal heeft betekenis. Een ervaring dat meerdere zintuigen raakt.

BESLISSENDE ELEMENTEN

Je hotelconcept is succesvol, wanneer het verhaal klopt van plint tot gastbeleving.

  • Je gasten voelen zich met dat verhaal verbonden
  • omdat het zinvol, oprecht en onderscheidend is.
  • Jij besteedt aandacht aan details
  • waarover gasten maanden later nog praten.
  • Je gasten bevelen het hotelconcept aan bij vrienden, familie of collega’s
  • en komen er zelf voor terug!
Hospitality with a heart
‘Hospitality gaat over gasten het gevoel geven dat ze er toe doen. Ze meer geven dan ze verwacht hadden.’

 

“First, concept. Then, design. Iedere keuze in dit creatieve proces wordt weloverwogen gemaakt om te zorgen voor een optimale beleving voor zowel medewerkers als gasten.”

 

‘Define relevance, filter a conversation and be curious and open-minded. It’s the best attitude for curating memorable guest experiences.’

FIRST, CONCEPT. THEN, DESIGN.

Met deze stappen leggen we het fundament onder een betekenisvolle gastbeleving. Zonder basis geen hospitality concept met een merkidentiteit. En een kloppend verhaal waarover gasten praten.

Jouw idee wordt met een scan van de omgeving, een analyse van de doelgroep en hotelmarkt, vertaald in een verhaal met bijbehorend sfeerconcept. Van daaruit ontwikkelen we het interieur, ontwerpen we de huisstijl. Geven we invulling aan de gewenste gastervaring. The Hospitality Studio ondersteunt je in alle fasen van dit traject.

Strategische route die werkt

De route waarmee we van jouw idee een succesvol verhaal maken:
1. Conceptontwikkeling -> je idee krijgt een creatieve vertaling naar een kloppend geheel,
2. Branding -> een hotelconcept met een uitstraling
3. Gastbeleving -> die conversie oplevert plus 9+ reviews.

“Een consistent verhaal is de ruggengraat van elk succesvol hospitality concept.”

Het verhaal schrijven we met jou. Jouw visie en commerciële doelstellingen zijn hiervoor de basis.

Jouw Waarom, Hoe en Wat leiden ons naar het conceptuele idee voor een unieke waardepropositie. Een hospitality product waarmee jij je gaat onderscheiden in een concurrerende hotelmarkt.

Stop dus met wakker liggen over hoe je een kloppend verhaal voor je hotel moet krijgen. Dat doen wij voor je. Wij geven je hotel een een unieke gastbeleving. Zodat jij 9+ reviews krijgt met een omzet die op orde blijft.

Maak een afspraak voor een koffietje samen

Onder het genot van een lekkere cappuccino leg ik graag het contact voor een creatieve en transparante project briefing.

NB. voorbeelden van hotelmerken die werken met een kloppend verhaal van The Hospitality Studio, zijn Cityden, Strandhotel Cadzand-Bad en Strandhotel Domburg