JEROEN OUDE SOGTOEN, Creative Director Zenology

Uniek concept: Time & Style

In een tijd van overdaad, massa consumptie en ‘global availability’ is bezieling van producten van enorm belang. Duurzaamheid, minder maar beter. Waarom hebben sommige producten een emotionele ‘added value’ en sommige producten slechts een kortstondige of geen bezieling. Tijdens mijn jaren als Fashion Designer reisde ik regelmatig naar Tokyo voor inspiratie. Ik was daar direct onder de indruk van de schoonheid en kwaliteit van de Japanse ambacht en cultuur. Ambacht, traditie en een tijdloosheid gemixt met een esthetische creativiteit geven mij voor een enorme inspiratie. Bij TIME & STYLE komen mijn ideeën, verlangens en geloof in tijdloze schoonheid bij elkaar.

Het bakstenen gebouw aan de Marnixstraat in Amsterdam is het voormalige Politiebureau Raampoort, gebouwd in 1888 door de architect Willem Springer, in eclectische stijl sluit naadloos aan bij de Japanse esthetiek. In het prachtig gerenoveerde gebouw komen kunst, cultuur, interieur en natuur (prachtige Bonsai bomen op een dakterras) samen. Schoonheid en een levensstijl die geworteld zijn in de traditie en respect voor producten.

Unieke gastbeleving: Kaiseki dinner

Dat is toch weer in Tokyo, Japan. Uitgenodigd door een insider hebben we gegeten in een traditioneel restaurant (a Ryotei). Ondanks dat de twee gastvrouwen van de avond, geisha’s, geen woord Engels spraken maar enkel Japans, hadden zij de gave om te communiceren door middel van rituelen en het delen van ongekende smaken. Smaken die ik nooit eerder had ervaren. Elk gerecht geserveerd met een delicate opmaak op het prachtigste traditionele Japanse porselein. Elke gang was opnieuw een beleving. Een unieke ervaring die mij altijd bij is gebleven en ik graag nogmaals mee zou willen maken.

[Kaiseki dinner]

Jeroen Oude Sogtoen Zenology & Maison Mona di Orio
Jeroen Oude Sogtoen –  Zenology